Fisioterapia

Rehabilitació

Pre i post-quirúrgica

Pròtesis, fractures, cirurgia de columna, artroscòpia… Cal preparar-se per la cirurgia i cal rehabilitar-se després de la cirurgia per aconseguir que tot torni a funcionar correctament.

 • Una bona prehabilitació per afrontar una cirurgia ens prepara i augmenta les garanties d’èxit no només de la cirurgia, sino també de la recuperació posterior
 • La rehabilitació posterior permetrà recuperar la mobilitat, el to i flexibilitat muscular, i també els possibles transtorns neurològics o de la sensibilitat que hagin pogut aparèixer

Neurològica

 • Malalties degeneratives (Parkinson, Alzheimer, esclerosi múltiple, ELA,
 • Atròfia medul·lar espinal…)
 • Dany cerebral adquirit (ictus, traumatisme craneo-encefàlic, tumors cerebrals…)
 • dany cerebral congènit (paràlisi cerebral infantil, malformacions i/o síndromes varis)
 • Lesió medul·lar
 • Lesió a nervis perifèrics (extremitat superior i inferior)
 • Parells craneals, paràlisi facial

Geriàtrica

 • Inestabilitat i caigudes, debilitat muscular, limitació de la mobilitat, pròtesis i altres intervencions quirúrgiques

Esportiva

 • lesions musculars,de tendons, lligaments, esquinços…

Exercici Terapèutic

S’utilitza amb finalitats terapèutiques i preventives, per millorar la estabilitat, flexibilitat, força i resistència.

A Fisio-Taradell la persona encarregada de preparar i ensenyar els exercicis és fisioterapeuta i amb formació en exercici terapèutic. És una eina de gran ajuda en qualsevol procès de rehabilitació i en persones que necessiten millorar el seu equilibri, flexibilitat o rigidesa.

L’exercici terapèutic s’especialitza i s’adapta a qualsevol patologia i àmbit; cardiorespiratòria, músculo-esquelètica, neurològica, geriàtrica, patologies metabòliques, càncer, etc. Sempre seguint uns paràmetres de seguretat i adaptant-se a cada pacient de manera individual.

Drenatge limfàtic manual

En casos de cirurgia plàstica i reconstructiva, limfedema, cames cansades, edemes durant l’embaràs, hematomes… I després de qualsevol tipus de cirurgia, per donar un cop de mà al sistema limfàtic, que després d’una intervenció quirúrgica, sempre va més feixuc.

Es pot fer des del primer dia després d’una lesió o cirurgia i és totalment indolor, ja que es tracta d’un massatge suau i molt superficial que relaxa la musculatura i dóna benestar a la persona.

Fisioterapia Neurològica

Després d’una lesió és necessària i molt efectiva la rehabilitació neurològica gràcies a la neuroplasticitat. El sistema nerviós és sensible a canvis i adaptacions, i permet la regeneració i creació de noves neurones i connexions al llarg de tota la vida i després d’una afectació neurològica.

Tractem al pacient neurològic amb una perspectiva global, tenint en compte la resta de patologies que puguin haver de base o arrel de la malaltia, com patologies respiratòries, immunològiques, mobideses…